Product 4.png

B12-VIT

B12-VIT med lemon-smag

Anbefalet daglig dosis: 1 sugetablet. Tabletten skal lægges under tungen og opløses helt. Anbefalet daglig dosis bør ikke overskrides

Ingredienser: Sødestoffer (isomalt, sorbitol, xylitol, sucralose), emulgator (guargummi), surhedsregulerende middel (citronsyre), aroma (citron), antiklumpningsmiddel (magnesiumsalte af fedtsyrer), vitamin B12 (adenosylcobalamin, methylcobalamin)

Opbevaring: Opbevares tørt ved stuetemperatur og uden for små børns rækkevidde

Kosttilskud: Bør ikke træde i stedet for en varieret kost

Indeholder methylcobalamin og adenosylcobalamin, som er 2 naturlige kilder til B12 vitamin

Indeholder sødestoffer. Overdreven indtagelse kan virke afførende

Næringsindhold pr. daglig dosis:
                      1 sugetablet         % af RI*
Vitamin B12:     1000 µg              40.000%

60 stk.

Fire kilder til vitamin B12

De fire kilder til vitamin B12 er cyanocobalamin, hydroxycobalamin, methylcobalamin og adenosylcobalmin. Cyanocobalamin er nok den mest anvendte kilde i vitaminberiget mad og mange kosttilskud. Det er en syntetisk form af vitamin B12. Cobalamindelen er bundet til en lille fraktion af cyanid. Cyanocobalamin skal afgiftes, dvs. cyanidet skal spaltes og cobalaminet skal binde sig til andre molekyler, "hvis det skal arbejde". Dette skaber ekstra arbejde for kroppen. Vitamin B12 bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og bidrager til nervesystemets normale funktion og en normal psykologisk funktion.

Methylcobalamin og adenosylcobalamin er naturlige former for B12.

Fire kilder til vitamin B12
yellow.png

Methylcobalamin og adenosylcobalamin
Methycobalamin og adenosylcobalamin tilfører naturligt vitamin B12 til forskellige dele af kroppen.


Adenosylcobalamin er en form af vitamin B12, der opbevares i mitokondrierne. Når det tages som tilskud, behøver kroppen ikke at konvertere eller aktivere denne form for B12 for at få den ind i mitokondrierne. Utilstrækkelig adenosylcobalamin eller manglende evne til at omdanne cobalamin til disse coenzymformer af B12 stresser vores mitokondrier. Mitokondrierne er afhængige af nedbrydning og forbrænding af kulhydrater, fedt og proteiner for at skabe energi. Uden vitamin B12, bliver forbrændingen af disse fødevarer ineffektive. Dette kan bla. medføre forhøjet mælkesyrekoncentration i kroppen samt træthed.

Myelin syntese og nervesundhed
Syntesen af myelin er en vital del og funktion af adenosylcobalamin. Uden tilstrækkelig adenosylcobalamin degenererer myelin. Myelin er den fede kappe eller det isolerende lag, som omgiver nerverne i hjernen og kroppen. Denne fede kappe gør det muligt for nervesignaler at rejse med lynhastighed. Når myelin er beskadiget, eller hvis dette isolationslag ikke er til stede omkring nerven, rykker nervesignalerne sig meget langsommere. Myelin brydes ned ved betændelse, aldring, infektioner, alkohol og utilstrækkelige næringsstoffer. Det kan føre til nervesmerter og træthed.


Methylcobalamin er den kilde til B12-vitamin, som direkte indgår i en normal omsætning af homocystein, hvor det hjælper med at omdanne stoffet homocystein til methionin. En del af denne methionin anvendes til fremstilling af S-adenosylmethionin (SAM), som er involveret i celledelingsprocessen og nervesystemets normale funktion.