VÆLG DINE MULTIVITAMINER


vigtige næringsstoffer til din hverdag

Multivitaminer fås i flere udgaver og er ”brede” kosttilskud, hvor vigtige vitaminer og mineraler er samlet i én tablet.

Vitaminerne er dels vandopløselige og dels fedtopløselige: B- og C-vitaminer er vandopløselige, dvs de optages let og udskilles let, primært via urinen. A-, D-, E- og K-vitaminer er fedtopløselige, hvilket betyder, at der skal være fedtstoffer tilstede i tarmsystemet, for at kroppen kan optage og udnytte disse vitaminer.  Multivitaminer skal derfor tages i forbindelse med et måltid, som indeholder fedtstof – fx aftensmaden.

Mineralerne inddeles i makromineraler og spormineraler. Det er den mængde vi har behov for, der afgør, om det er det ene eller det andet.

Vitaminer, makro- og spormineraler arbejder sammen og er på flere måder afhængige af hinanden. Derfor er det hensigtsmæssigt at tage dem sammen i en daglig multivitamintablet.


Spørg vores ekspert om vitaminer

Tina er produktansvarlig for Dailycare og Lactocare og har mange års erfaring med vitaminer og mineraler. Har du spørgsmål så kontakt Tina på Facebook.

Den Vitale Cirkel

Den vitale cirkel omhandler basisnæringsstofferne; Multivitaminer, Kalk, Omega-3 olie og mælkesyrebakterier. Lær mere hvordan de bruges i din hverdag.

breaker_dreng.jpg