Spørg os om vitaminer på facebook

Tina er produktansvarlig for Dailycare og Lactocare, og har arbejdet med begge produkter siden 2008. Tina er uddannet Phytoterapeaut og har genne en årrække arbejdet som komplementær behandler indenfor kost, kosttilskud, naturlægemidler og homøopati.


Ofte stillede spørgsmål


Indeholder Dailycare sortiment ingredienser fra dyr?

Dailycare Basic indeholder ikke ingredienser fra dyr. Dailycare Extra krill olie indeholder ingredienser fra lyskrebs og fisk.


Indeholder Dailycare sortiment ingredienser fra mælk eller gluten?

Dailycare Basic indeholder ikke ingredienser fra mælk eller gluten.


Hvor kan jeg købe Dailycare produkterne?

Dailycare Basic og Dailycare kan kun købes på apoteket, hvor personalet står parat med rådgivning om produkter.


Hvad betyder RI?

RI er forkortelsen for referenceindtag og står under næringsdeklarationen på produkterne. Tidligere stod der ADT, som betyder anbefalet daglig tilførsel, men det har desværre skabt forvirring, da det ikke er udtryk for den mængde vitaminer og mineraler, som anbefales om dagen.

Værdierne for referenceindtag er fastsat ud fra en slags gennemsnit af det behov for vitaminer og mineraler, som voksne personer har. Det gennemsnitlige behov dækker dog over store forskelle, idet behovet er meget forskelligt hos fx mænd og kvinder- og hos unge og ældre. Derfor kan man ikke sige, at værdierne er et udtryk for den mængde vitaminer eller mineraler, som anbefales om dagen.

Formålet med referenceindtag er at gøre det lettere at sammenligne indholdet af vitaminer og mineraler i forskellige produkter. Det er fx let at forholde sig til, at et produkt, der indeholder 25 % af referenceindtaget for vitamin C, indeholder mere vitamin C end et produkt, der indeholder 15 % af referenceindtaget for dette vitamin.


Hvad er krill olie og hvor stammer det fra?

Dailycare Ekstra krill olie er en letoptagelig Omega-3 olie, som er udvundet fra lyskrebs som lever i de reneste farvande ved Antarktisk.

Lyskrebsfiskeriet er bæredygtigt forvaltet og internationalt reguleret af CCAMLR (konventionen om bevarelse af de levende marine ressourcer i Antarktis) et internationalt organ, oprettet for at beskytte Antarktis økosystem. CCAMLR pålægger strenge begrænsninger på den samlede årlige krill fangst for at sikre langsigtet bæredygtighed.


Hvorfor er der ikke jern og K-vitamin i Dailycare tyggetabletter til voksne?

Dailycare Basic tyggetablet multivitaminer er til de personer, der tager blodfortyndende medicin, eller som ikke ønsker tilskud af jern.